niedziela, 26 czerwca 2016

Prowiant do pracy/szkoły/wyjazd cz.6

Rumsztyk wołowy na sałatce posypany różowym pieprzem
Sałatka: sałata lodowa, pomidory, ogórek zielony, avokado, rzodkiewka, seler naciowy + sos winaigrette
Przepis na rumsztyk
TUTAJ

Sałatka z brokułów i szparagów 
100 gram wątrobianki, kilka zielonych szparagów, 1 pomidor, 4 ugotowane różyczki kalafiora + sos winaigrette 

 Sałatka z sarną z wolnowaru
Składniki: 3 liście sałaty lodowej, 1 pomidor, 1/2  ogórka zielonego, 4 rzodkiewki, łyżka posiekanego szczypiorku ,150g sarny z wolnowaru, przepis TUTAJ + 4 łyżki sosu winaigrette 

 Sałatka jarzynowa z surową wędzoną metką
Przepis na sałatkę jest  TUTAJ  , z tym, że już się nie bawię i zamiast majonezu daję sos winaigrette
Metki daję około 100gram na porcję, metkę kupuję u rzeźnika, który ma na ścianie wypisany CAŁY  skład swoich wyrobów


 Sałatka z metką, podsuszoną kiełbasą i surową kiełbasą
Sałatka: 2 liście sałaty lodowej, 1 pomidor, 1/4 ogórka zielonego, 1 kiełbasa sucha, 1 kiełbasa surowa polska, 100gram metki
Wędliny kupiłem w zaufanym sklepie, to pudełko jadłem na dwa razy, rano połowę jako śniadanie i popołudniu jako lunch

Tatar z sarny
Przepis TUTAJ


sałatka z tatarem z sarny i sarną z szynkowaru
Składniki na 2 porcje:
3 liście sałaty lodowej, 1 pomidor, 1/3 ogórka zielonego, 5 rzodkiewek + 4 łyżki sosu winaigrette 
100 gram tatar z sarny (wszystkie składniki tataru wymieszałem wcześniej w osobnej misce i gotowe położyłem na sałatce + do tego jeszcze około 150gram sarny z wolnowaru 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz