sobota, 27 września 2014

Gotowana kiełbasa z dipem z avokado i sałatką



Potrzeba dla 1 osoby :

- kiełbasa ( albo dwie :] )
- pomidorek  1szt
- ogórek zielony  1/2 szt
- rzodkiewka  3 szt
 - papryka  1/2 szt
- cykoria - kilka liści
- dip z avokado ( z TEGO przepisu )
- cebula czerwona 1/4 szt

Wykonanie :
- zagotować wodę w garnuszku i ostrożnie włożyć kiełbasę, gotować na małym ogniu 10 minut
- z pomidora odciąć wierzch , łyżką wydrążyć środek i nałożyć sos z avokado
- resztę warzywek pokroić i ułożyć na talerzu jak kto potrafi

uwagi :
- jest to typowe śniadanie jakie robię dla Asi :)
- porcja jest mała bo jedząca jest mała :p  ( dla Pawła jest podwójna porcja )
- sałatka jest owinięta plastrami ogórka , obieraczka do warzyw można pociąć wzdłuż na plastry i owinąć wokoło sałatki
- w tesco można kupić takie metalowe pierścienie , wykładam pierścień w środku plastrami ogórka , nakładam sałatkę i delikatnie zdejmuję pierścień 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz