wtorek, 27 stycznia 2015

Roszponka z brukselką i jajkami w koszulkach




Potrzeba na jedną porcję :
- garść roszponki 
- 2 jajka z TEGO przepisu
- garść ugotowanych brukselek z Zestawu Warzywnego Podstawowego 
- 1 mały pomidor
- 1/4 papryki
- 1/2 avokado
- 1 łyżka pestek dyni
- kilka oliwek
- 2-3 łyżki sosu winaigrette z TEGO przepisu

Wykonanie :
- roszponkę  układamy na talerzu
- avokado obieramy i kroimy w paseczki
- paprykę kroimy jak kto chce (kostka, paski )
- pomidora  kroimy jak kto chce
- układamy wszystko na talerzu
-dodajemy brukselkę
- dodajemy ugotowane jajka
- dodajemy oliwki 
- posypujemy pestkami dyni
- polewamy sosem

Uwagi :
- brukselkę jem na zimno , smakuje mi i ciepła i zimna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz