Dla jednej osoby:
- 100-150 gram czarnego salcesonu
- 7 pomidorków koktailowych
- 2-3 ugotowane jajka
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1/4 ogórka zielonego
- kilka łyżek sosu winaigrette ( z TEGO przepisu )
- kilka szczypiorków
- szpinak włożyć do miski z zimna woda i dobrze wypłukać , żeby nie miał piasku i odcedzić na sitku
- szpinak położyć na talerz
- salceson pokroić położyć obok
- pomidorki pokroić na pół ( jak są duże to na ćwierć )
- cebulę pokroić w plasterki
- ogórka pokroić w plasterki
- jajka pokroić na ćwiartki
- polać gotową sałatkę sosem winaigrette
- szczypiorek pokroić i posypać po sałatce
uwagi :
- salcesonu każdy sobie da tyle ile lubi , tak samo jajek
- do dekoracji użyłem kwiatów bazylii i kwiatów tymianku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz