środa, 13 lipca 2016

Koktail truskawkowy i z mango


Koktail z mango:
  • 1 mango
  • 0.5 l mleka kokosowego, przepis TUTAJ 
Wykonanie:
  • mango obrać ze skóry
  • pokroić w kawałki, pestkę wyrzucić 
  • wrzucamy do blendera, zalewamy mlekiem kokosowym
  • miksujemy pół minuty 
Koktail z truskawek: 
  • 0.25 kg truskawek 
  • 0.5l mleka kokosowego
Wykonanie:
  • truskawki wrzucamy do miski z zimną wodą
  • mieszamy, czekamy z minutę
  • mieszamy jeszcze raz, żeby piasek zszedł
  • wyjmujemy pojedynczo truskawki i usuwamy szypułki
  • oczyszczone truskawki odkładamy na sitko 
  • odsączone truskawki wrzucamy do blendera 
  • wlewamy mleko kokosowe
  • miksujemy pół minuty  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz