Gruszki w czekoladzie kokosowej




Potrzeba dla 2 osób :
- dwie  gruszki
- 1 łyżka  dobrej jakości kakao , np. "Wedel "
- 2 łyżki masła klarowanego 
- 2  łyżki tłuszczu kokosowego
- kilka kropli aromatu waniliowego
- 1/4 łyżeczki  stewii w proszku


wykonanie :

- trzeba zrobić mleko kokosowe( przepis TU) , włożyć je na noc do lodówki . Rano zebrać tłuszcz który się zestalił na powierzchni
- w garnku rozpuścić tłuszcz kokosowy
- dodać masło klarowane
- dodać kakao , wanilie i stewie
- mieszać aż się wszystko połączy , jak uważacie ze jest za rzadkie to dajcie trochę kakao, jak jest za luźne to odrobinę mleka kokosowego dolejcie
- gruszkę pokroić w kawałki , wrzucić do garnka z czekolada , pomieszać i widelcem wyjmować na talerzyk
- posypać prażonymi migdałami ( z przepisu TU )
-włożyć na pół godziny do lodówki
- jeść :]

Uwagi :
Pozostałe mleko, po zebraniu tłuszczu , spokojnie można wypić/ zrobić kawę , będzie mniej tłuste po prostu i odrobinę szare

Etykiety: