tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post5755179711260273083..comments2022-04-01T09:47:56.957+02:00Comments on Kuchnia Paleo dla opornych : Frittata z warzywami Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-36550261893027521992015-05-04T12:28:02.867+02:002015-05-04T12:28:02.867+02:00widzisz ... za wiele z czasem tu nie pokombinujesz...widzisz ... za wiele z czasem tu nie pokombinujesz .... <br />Warzywa po to się podsmaża ,żeby w momencie wlania masy jajecznej już się trochę ścięło białko . Jeśli zalejesz masą jajeczną , coś co jest zimne , to tak z półgodziny musi być w piekarniku , żeby wyszedł z tego "placek " , inaczej będzie luźne .<br /> "Myślisz, że gdyby pominąć podsmażanie, a czas w piekarniku skrócić do 10 min, danie bardzo straci na walorach smakowych? " - myślę , że wyjdzie z tego luźna jajecznica :p Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-85270827965767389932015-05-04T01:34:52.317+02:002015-05-04T01:34:52.317+02:00I bardzo fajnie, że pokazujesz :) jest tak jak mów...I bardzo fajnie, że pokazujesz :) jest tak jak mówisz, ja odkąd przeszłam na paleo mam wrażenie, że pół życia spędzam w kuchni, a drugie pół na blogach poszukując informacji i inspiracji jedzeniowych :P<br />A pytam, bo kiepsko się czuję jak zjem dużo surowizny, i w związku z tym zdecydowaną większość mojego repertuaru warzywnego stanowią te poddane obróbce termicznej. Dlatego staram się by jak najwięcej w nich zostało :) Myślisz, że gdyby pominąć podsmażanie, a czas w piekarniku skrócić do 10 min, danie bardzo straci na walorach smakowych? Bo jajkom 10 min chyba starczy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-52828120608714104632015-05-01T11:15:47.898+02:002015-05-01T11:15:47.898+02:00hmmm .. :p
Powiem Ci tak , znaczna większość lud...hmmm .. :p <br />Powiem Ci tak , znaczna większość ludzi którzy przechodzą na paleo mają ogromne problemy z ogranizacją się w kuchni . Pokazuję jak się organizować , żeby wszystko robić szybko i sprawnie . Widzisz , dla mnie nie jest problem obrać jedną marchew , kawałek pietruszki , dorzucić brokuła , kalafiora itd , podsmażyć , podlać lekko mlekiem kokosowym na chwilę , dodać jajka i zapiec . <br />A że każda obróbka termiczna powoduje utratę składników odżywczych , to inna bajka :) dlatego bardzo dużo jemy wszelkiego rodzaju sałatek , surówek itd :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-47060278345770683332015-05-01T06:11:44.107+02:002015-05-01T06:11:44.107+02:00Hmm... te warzywa najpierw gotowane 8 min, potem 3...Hmm... te warzywa najpierw gotowane 8 min, potem 3-4 obsmażane, a na koniec jeszcze 20 min w piekarniku? Danie wygląda super i już mam na nie ochotę ;) ale czy w tych warzywkach zostaje coś witamin po takiej obróbce termicznej?Anonymousnoreply@blogger.com