tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post2858671392609346715..comments2022-04-01T09:47:56.957+02:00Comments on Kuchnia Paleo dla opornych : Domowe wędzonki Pafcia po podsuszeniu Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-19325322947490204982016-11-24T09:34:08.436+01:002016-11-24T09:34:08.436+01:00surowa jest też np. kiełbasa surowa polska
wszyst...surowa jest też np. kiełbasa surowa polska <br />wszystkie rzeczy ze sklepu są kontrolowane przez weterynarza, sanepid itd. można je jeść. <br />Inna sprawa, czy warto jeść wszystkie, bo producenci oszukują na wędlinach i dodają dużo syfu, żeby była większa waga a co za tym idzie większy zysk dla nich. <br />Ja kupuje mięso od gospodarza, które przebada lekarz i z takiego robię swoje wyrobyAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-64859532681519060882016-11-23T21:00:19.437+01:002016-11-23T21:00:19.437+01:00Nurtuje mnie pytanie czy surowy wędzony boczek (ta...Nurtuje mnie pytanie czy surowy wędzony boczek (taki ze sklepu) można bezpiecznie jeść bez obróbki termicznej? Właśnie kupiłam taki dość "mokry" kawałek i nie wiem czy mogę go jeść na surowo. A co z metką cebulową (też ze sklepu)? Czytałam, że surowej wieprzowiny nie powinno się jeść ze względu na ryzyko zarażenia się włośniem oraz ryzyko występowania bakterii. Nie wiem, co o tym myśleć w kontekście boczku i metki. Bezpieczne, czy nie? Pozdrawiam. JolaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-71210471246440598902016-07-12T09:33:25.733+02:002016-07-12T09:33:25.733+02:00przez 20 lat pracy na kuchni jeszcze nie widziałem...przez 20 lat pracy na kuchni jeszcze nie widziałem takiego towaru, jaki sam zrobiłem :) <br />Ale i cena tego wychodzi kosmiczna, bo za sam surowiec za kg gotowego wyrobu około 30zł do tego dochodzi czas peklowania, cały dzień wędzenia (uszykowanie drewna/rąbanie itd.) kilka dni suszenia. Żeby to sprzedawać to ponad stówkę za kilo musiałbym brać :p Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-11238455281315494172016-07-11T23:03:10.331+02:002016-07-11T23:03:10.331+02:00Powiem szczerze, naprawdę imponująco wyglądają te ...Powiem szczerze, naprawdę imponująco wyglądają te wędzonki :). W szczególności szynka i boczek. Jestem pewien, że prezentują się równie świetnie smakowo!Krzysztofhttp://www.nomaxtrading.eu/plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-38434672619483758012015-06-27T12:31:00.789+02:002015-06-27T12:31:00.789+02:00Wow! Ależ królewskie śniadanie :)
pozdrawiam :)
Wow! Ależ królewskie śniadanie :)<br /><br />pozdrawiam :)<br />jagodahttp://yagodzianka.poczta.fmnoreply@blogger.com