tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post1951721818085258672..comments2022-04-01T09:47:56.957+02:00Comments on Kuchnia Paleo dla opornych : Prosty pasztet Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-78163047012513517422015-12-27T23:09:22.696+01:002015-12-27T23:09:22.696+01:00zazwyczaj wtedy , kiedy nie kombinuję za bardzo , ...zazwyczaj wtedy , kiedy nie kombinuję za bardzo , to wychodzą najlepsze rzeczy :) <br />Pozdrawiam :) <br />Paweł Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-85652365899618825312015-12-25T10:44:09.717+01:002015-12-25T10:44:09.717+01:00Oj jak mi brakowało pasztetu na paleo. W prezencie...Oj jak mi brakowało pasztetu na paleo. W prezencie urodzinowym dostałam maszynkę do mielenia mięsa i pierwszą potrawę jaką zrobiłam z jej wykorzystaniem był właśnie ten pasztet, zwłaszcza, że ze świątecznych barszczy i galaret zostało sporo "resztek". Pasztet wyszedł nadzwyczaj smaczny. Ja bym pewnie kombinowała z mąką kokosową, jajkami czy chia nie podejrzewając, że to może być takie proste. Pycha, pycha, pycha! Dziękuję za przepis. AlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-7260277095508442482015-11-24T11:03:46.274+01:002015-11-24T11:03:46.274+01:00nie gotuję 10 litrów rosołu , tylko w 10 litrowym ...nie gotuję 10 litrów rosołu , tylko w 10 litrowym garnku :) <br />Po przecedzeniu i wyjęciu warzyw, kości itd tego rosołu jest z 6-7 litrów <br />Ja w robocie dorzucam jeszcze ścinki i błony z wołowiny ( zazwyczaj z polędwicy ) , możesz kupić i rzeźnika kawałek wołowiny i dorzucić , ale nie każdy lubi , niektórzy są tak przyzwyczajeni do drobiowego rosołu , że im orzeszkadza posmak wołowy w zupie :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-45174493569781430352015-11-23T16:10:17.044+01:002015-11-23T16:10:17.044+01:00A mogę prosić dokładną ilość składników
Czy jeże...A mogę prosić dokładną ilość składników <br /><br />Czy jeżeli gotuje 10 l rosołu z waszego przepisu to tego mięsa starczy? Porcja rosolowa i dwa skrzydła, czy coś jeszcze ugotować? agnesshttps://www.blogger.com/profile/17596454959453918317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-70034138338374051292015-11-23T16:09:58.497+01:002015-11-23T16:09:58.497+01:00A mogę prosić dokładną ilość składników
Czy jeże...A mogę prosić dokładną ilość składników <br /><br />Czy jeżeli gotuje 10 l rosołu z waszego przepisu to tego mięsa starczy? Porcja rosolowa i dwa skrzydła, czy coś jeszcze ugotować? agnesshttps://www.blogger.com/profile/17596454959453918317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-13559929752297646092015-10-18T12:19:51.698+02:002015-10-18T12:19:51.698+02:00ja bym mu dał mąkę kokosową , tylko, że ona mocno ...ja bym mu dał mąkę kokosową , tylko, że ona mocno chłonie wodę , trzeba dać jej mniej niż by dał bułki . Ja bym zrobił jeszcze inaczej . Poprosił bym gościa , żeby z gotowej zmielonej masy odłożył na bok trochę specjalnie dla Ciebie . Wtedy tylko Twoje pasztety będą bez bułki tartej . Pomroził bym wtedy takie mniejsze paczki i opisał np. "Pasztet Ani " . Jak rodzina chce jeść gluten , to niech je , Ty nie musisz :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-65675640567690712512015-10-18T09:45:11.083+02:002015-10-18T09:45:11.083+02:00U mnie w rodzince mamy swoją świnkę, wcina ziemnia...U mnie w rodzince mamy swoją świnkę, wcina ziemniaki, dynię, przejrzałe ogórki, czasem jakąś mąkę, więc chyba nie jest do końca paleo... :D Do tej pory tylko wasz blog trafił mi się bez zbóż i o podejściu... hmmm... rzeźniczym stąd moje pytanie : co mogę podrzucić rzeźnikowi do pasztetu zamiast bułki tartej? O warzywach pewnie nie będzie chciał słyszeć... U nas pasztety robi się masowo, od razu kilkanaście i mrozi,z jajkami, przyprawami i właśnie tą nieszczęsną bułką... Szukam jakiejś alternatywy, żeby i rzeźnik się nie wkurzył, i moi rodzice, już i tak wkurzeni tym, że unikam glutenu... ;) Pasztet odżywczo jak dla mnie super, robimy z wątroby itd. ale ta bułka :/ z góry dziękuję za odpowiedź :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-37899920347269478302015-07-26T01:04:27.178+02:002015-07-26T01:04:27.178+02:00świnie są hodowane w małych ilościach " na sw...świnie są hodowane w małych ilościach " na swój użytek " . Ja bardziej się obawiam mięsa ze sklepu które zawiera antybiotyki , szczepionki i Bóg wie co jeszcze . <br />Różnica w smaku , fakturze mięsa i zapachu jest po prostu kosmiczna :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04357559018407392397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919307349620561514.post-58716519035528922972015-07-24T12:01:00.966+02:002015-07-24T12:01:00.966+02:00Witam
Wygląda pysznie. Widzę, że ma Pan dostęp do ...Witam<br />Wygląda pysznie. Widzę, że ma Pan dostęp do swojskiej świni. Czy wie Pan, czym się żywiła ? Bo mówi się, że świnia zje wszystko i człowiek się tego obawia przed zakupem wieprzowiny.Anonymousnoreply@blogger.com