Bułeczki gryczane


Tak sobie ostatnio kombinowałem, czy da się zrobić miękkie bułki gryczane. Ogólnie wyroby z gryki są twarde, tak jak czysty chleb gryczany, czy podpłomyki gryczane. Ja uwielbiam to pseudozboże, ale większość ludzi marudzi, że twarde, że suche, że się kruszy. Żeby był miękki chleb dodawałem ziemniaków, ale
znowu słyszałem:
- tej, panie, ale ja nie mogę pyr jeść
... Jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził...
Podjąłem kolejną próbę. Na ciepło, jak zwykle rewelacja. Ale zobaczymy co będzie jutro. Patrzę na drugi dzień. Macam. "Mientkie". Zobaczymy jak się kroi - elegancko. Gryziemy - miękka, pyszna <3 Do smalcu, lub jakiejś pasty jak znalazł :)

Potrzeba dla 2 osób (około 12 bułeczek)
Wykonanie:
Uwagi:




Etykiety: