Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Siema :)
Miały być małe tartaletki, ale dostałem foremki do mufinek zamiast do tart. W takim razie zrobiłem babeczki :)
Lekko zmodyfikowałem swój przepis na
spód, o to, że teraz dodaję wodę z parzenia daktyli, łatwiej mi się formuje spody:)
Do dekoracji użyłem owoców które miała "babcia" na straganie, czyli jagody, maliny, czereśnie.
Nic nie wkurza człowieka bardziej (chyba, że kamyk w bucie lub teściowa), niż trafienie pestki podczas zajadania się smakołykiem. Dlatego każdą czereśnię naciąłem z jednej strony i czubkiem noża wydłubałem pestkę. Zrobiłem tak dlatego, że przeciętą stroną kładłem na babeczce i nie było widać :) jeśli użyłbym drylownicy, miałbym ślady, a tak, ładnie wygląda, wystarczy ogonek wywalić :)

Przepis na około 10 kruchych babeczek
Wykonanie:
Uwagi:








Etykiety: