sobota, 27 grudnia 2014

Warzywny oddech poświąteczny



Dla jednej osoby :

- mała cukinia
- 1 pomidor
- garść kiszonej kapusty
- pół białej rzodkwi
- sól, pieprz
- świeża bazylia
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie :
- warzywa umyć
- pomidor pokroić w plastry
- cukinie obierać obieraczką do warzyw , żeby powstawały wstążki
- biała rzodkiew tak samo obieraczka do warzyw pokroić
- ułożyć warzywa  jak kto potrafi razem  z kapustą kiszoną
- posolić , popieprzyć
- położyć kilka listków bazylii
- polać oliwą z oliwek

Uwagi :
- warzywa można pokroić jak kto umie , jak nie masz obieraczki do warzyw ( kup koniecznie ! to tylko kilka złotych ) , to możesz nożem pokroić , albo i zetrzeć na tarce

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz