Zupa grzybowa z warzywami




Potrzeba na 3-4 porcje

- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku 
- 1/5 selera
- grzyby - dałem 1dużą  sowę, dwa rydze, kilka maślaków , 1 kozaka
- pół litra rosołu
- 3 łyżki masła klarowanego
-sól, pieprz

wykonanie :
- warzywa obrać i pokroić w kostkę
- grzyby oczyścić, pokroić w kostkę  i usmażyć na patelni na łyżce masła 
- w garnku rozgrzać 2 łyżki masła 
- dodać cebulę  z czosnkiem
- zasmażać 3 minuty
- dodać warzywa
- dusić 5 minut
- dodać przesmażone grzyby
- wlać rosół
- gotować 25 minut
- doprawić solą i pieprzem 

Uwagi :
- ja dodałem trochę octu winnego , żeby taka lekko kwaskowata zupka była , ale to jak kto lubi 
- dodałem też czerwonej papryki trochę




Etykiety: