wtorek, 2 września 2014

„ Jajka ” z avokado , faszerowane łososiem wędzonym




Potrzeba na jedna porcje :

- 1 avokado
- 50 gr. łososia wędzonego
- łyżeczka kaparów
- sol ,pieprz ,Pol cytryny
- 1 pomidor

-Avokado przeciąć wzdłuż wokoło pestki na pół . Wyjąć pestkę i wyrzucić .
- łyżką delikatnie wydłubać avokado tak żeby nie uszkodzić skórki
- pomidora pokroić  na 4 części , wydłubać pestki , oczyszczonego pomidora pokroić w kostkę
- skorupki z avokado odłożyć na bok a miąsz  rozgnieść widelcem , dodać łososia , kapary , sol , pieprz, wycisnąć sok z cytryny , dodać pokrojonego pomidora , wymieszać
- do pustych skorupek avokado nakładać farsz

Uwagi :
- fajnie jakby pomidor był obrany ze skórki , ale nie jest to konieczne
- avokado szybko ciemnieje wiec jest to jedzonko do szybkiej konsumpcji , jeśli zostawicie sobie na drugi dzień  to kolor zrobi się szaro-nieciekawy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz