Potrzeba na jedna porcje :
- 1 avokado
- 50 gr. łososia wędzonego
- łyżeczka kaparów
- sol ,pieprz ,Pol cytryny
- 1 pomidor
-Avokado przeciąć wzdłuż
wokoło pestki na pół . Wyjąć pestkę i wyrzucić .
- łyżką delikatnie wydłubać
avokado tak żeby nie uszkodzić skórki
- pomidora pokroić na 4 części , wydłubać pestki , oczyszczonego
pomidora pokroić w kostkę
- skorupki z avokado odłożyć
na bok a miąsz rozgnieść widelcem ,
dodać łososia , kapary , sol , pieprz, wycisnąć sok z cytryny , dodać
pokrojonego pomidora , wymieszać
- do pustych skorupek avokado
nakładać farsz
Uwagi :
- fajnie jakby pomidor był
obrany ze skórki , ale nie jest to konieczne
- avokado szybko ciemnieje
wiec jest to jedzonko do szybkiej konsumpcji , jeśli zostawicie sobie na drugi
dzień to kolor zrobi się
szaro-nieciekawy
Etykiety: Śniadanie/Kolacja